tiistai 21. lokakuuta 2014

Vihaan kyllästynyt

Kiusaaminen. Miten ketään tekee sellasta? Saako joku siitä jotai hyvää irti? Ei minun tietääkseni. Tuntuu, että tosi moni läheisistä ystävistä tai muista tutuista kertoo, että on haukuttu tai kokenut muuten tulleensa kiusatuksi.
Aina on ollut joku kun jaksaa jauhaa samaa ärsyttävää virttä, miten joku asia on huonosti: liian lihava, liian laiha, liian lyhyt, jankkaaja, ärsyttävä, päällepäsmäri, ei kuuntele muita yhtään, rasvaiset hiukset, huijari, petturi, hikke, huora, outo tai jotai muuta yhtä tärkeää. Kaikki nimittely ja haukkuminen pitäisi vain antaa olla, eikä kiinnittää siihen yhtään huomiota. Se ei ole yhtä helposti tehty kuin sanottu. Mutta se kuka sanoo jotain ikävää, voi olla vain kateellinen tai hänellä voi itsellä olla huono olo. Sitä varten kaikki kiusaaminen ja haukkuminen pitäisi vain lopettaa. Ei kukaan jaksa sitä. 
Voidaanko yrittää vaan antaa ihmisten olla se oma tuttu itsensä? Jokaisella on omat jutut, eikä ole järkeä muuttaa itseään vain sen takia, että “kelpaisi” muille. Olisiko kiva jos me kaikki olisimme samanaisia? Eikai kukaan sellaista tahtoisi. Kiusatulla vie paljon aikaa hyväksyä itseään pitkän kiusaamisen jälkeen. 
“ei pitäis liikaa yrittää
et saisin jonkun itsestäni pitämään
tiedän mitä oon ja mitä tehdä”

Kaveriporukan ulkopuolella voi olla joku jota haukutaan ja väheksytään, mutta itse tekisi mieli tutustua tai mennä juttelemaan. Pitäisi olla vaan rohkea ja unohtaa mitä toiset sanoo. Voit mennä juttelemaan ja tutustua uusiin ihmisiin ihan vapaasti. Tosi ystävä ei hylkää, jos juttelee myös toisille ja tutustuu toisiin. Parempi olla yhdessä kuin yksin.
“yksinäisyys on vaarallisempaa kuin ylipaino
Ja luottamus on parempi ku vaino”

Ystävät ovat  kaikki kaikessa. Niistä en luopuisi mistään hinnasta. Parasta on se, että ei tarvitse pähkäillä tai kestää kaikkea yksin. Ystävät auttavat, tukevat, kuuntelevat, pitävät seuraa ja ovat luottamuksen arvoisia. Heidän kanssa pidetään hauskaa ja toteutetaan unelmia. 
Kaikilla on oikeus ystäviin. Ei jätetä ketään yksin. 




-Suvi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti